Çok doyurucu, göz alıcı ve vitamin dolu bir sofra önerim var.
Bu sofrayı kurmanın aşamalarını birer birer anlatacağım sizlere.
MISIR EKMEĞİ:
Malzemeler:
4 su bardağı mısır unu
1/2 su bardağı un
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
Tarif:
Bütün kuruları (mısır unu, un, kabartma tozu, tuz, şeker) karıştırıp ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, zeytinyağı, sütü ilave edip karıştırın. 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip kek hamuru kıvamı almasını sağlayın. Eğer eklediğiniz su ile akışkan bir hamur halini almazsa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
180 derece ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Yapanlara afiyet olsun.
KIRMIZI LAHANA SALATASI:
Yarım kırmızı lahanayı ince ince doğrayıp tuz ile ovun. Tuzunu yıkayıp üstüne sirke gezdirin, tekrar ovun ve sirke ile yemeğiniz hazır oluncaya kadar bekletin.
Yemek hazır olduğunda lahanaları tekrar yıkayıp, süzüp, yağ-limon-tuz ile servis edin.
IZGARA BALIK VE ANANAS:
Çupraları üstüne çizik attırmadan ayıklayın/ayıklattırın. Üstü çizilen balığın suyu akıyor, balık vitamin ve lezzet kaybına uğruyor. Temizlenip yıkanan balıkları tuz, taneden çekilmiş karabiber, zeytinyağı ve 1-2 dal biberiye ile marine ederek en az 30 dakika bekletin.
Bu sırada ananası soyun dilimleyin.
Döküm demir ızgara tavasının altını harlı açın ve en az 5 dakika boş ısıtın. Isınan tavanın üstüne balıkları, boşluklara ananasları yerleştirin. Izgara ananas benim çocuklarıma balık yemeyi sevdiren bir eşlikçi oldu belki sizin çocuklarınızda da işe yarar, denemenizi öneririm.
Balık ilk önce tavaya yapışacak piştikçe tavadan ayrılacak. Balıkları tavaya koyduktan sonra ocağın altını kısın ve ocağın harına göre 5-10 dakika arasında altını üstünü pişirin.Çevirmek için acele etmeyin.
Tabakta ızgara ananas dilimleri ile servis edin.
Bol sohbetli, lezzetli, sağlıklı sofralarınız olsun. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder