Gülşah'ın Aynası

7 Ocak 2018 Pazar

KARİDES AYIKLIYORUZ :D


Merhabalar :D

Karidesin lezzetine bayılıp, evde de bu lezzeti yaşatmak isteyenler için nasıl ayıklıyoruz gösteren bir video paylaşayım istedim. Ayıklayan ellerin dert görmesin annem...


Püf 1.Yarım kilo karides 3-4 yetişkin için yeterli bir ara sıcak tabağı hazırlatır.




Önce hamsi başı koparır gibi karidesin başını alıyorsunuz, sonra kuyruk kısmını hafif sıkarak aşağıya doğru çekiyorsunuz, en son da kalan parçacıkları ters çevirerek çıkartıyorsunuz. Karidesin içinde kendi atıklarının olduğu bir sindirim kanalı var, bu kanalı çıkartmak için bir kürdan yardımıyla karidesin sırtını çizip içindeki yeşil-gri iplik gibi uzayan yapıyı çıkartıp bembeyaz temiz hale getiriyorsunuz.

Ayıkladığınız karidesleri bir kevgirin içinde biriktirip hepsini birlikte sudan geçirdiniz mi tamamdır. Bu şekilde buzluğa atıp dondurarak da saklayabilirsiniz. Bu durumda pişirmeden önce çözdürüp kullanmanız gerekiyor.

Püf 2. Karidesin tazeliği renginden anlaşılıyor, pembe-beyaz olacak, yeşil-gri renk arttıkça tazeliği azalmaya başlamış oluyor. Pembe beyaz renkli taze karideste bile kendine özgü hafif bir koku olması normal, ayıklarken bu kokuyu alırsınız, piştiğinde kalmıyor.

Ayıklayıp yıkadığınız karidesleri kızgın tereyağında 2 diş sarımsağı kavurduktan sonra tam 4 dakika tavayı sallayarak pişiriyorsunuz, ocaktan alırken üstüne pulbiber ve kekik ekliyorsunuz, sıcak tavada şöyle bir alt-üst edip alıyorsunuz, ekmek bandırarak yemelik bir lezzet oluyor zaten :D

Feyza Ömer'in tabağındaki karideslere dalıyor o kadar diyeyim :D :D :D

Yapanlara afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...