Yaban mersinli harika bir tarife daha var mısınız? Food In Life dergisinin turna yemişli tarifler yarışması için hazırladığım bu muffin ile devam edelim öyleyse... Evet tarifimiz bir muffin, yani un miktarı normal keke göre biraz fazla, tok bir duruşu var, dolu dolu ısırılıyor. Kurabiye ile kek arası bir geçiş örneği sanki...
Malzemeler: (6 muffin için)
1 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
50 gr + üstünü süsleyecek kadar turna yemişi
50 gr beyaz çikolata
Tarif:
Yumurtayı önce bir tutam tuzla sonra şekerle çırpın. Üzerine yoğurt ve sıvı yağı ekleyin.Un, vanilya, kabartma tozunu en son ekleyin. Bu malzemelerin karıştırılmasında özel bir sıralama yok ama yazdığım sırada eklemeniz uygun olacaktır. Neredeyse kurabiye hamuru kıvamında katı bir hamur olmalı. Hamurun üstüne 50 gr turna yemişini ilave edin ve karıştırın.
Hamuru kaşıkla kopararak kalıplara doldurun. Her muffinin üstünü turna yemişleri ile süsleyin.
180 derece ısıtılmış fırında, orta ızgara üstünde, üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
Muffinleri piştikten sonra soğumaya bırakın ve bain marie usulü erittiğiniz beyaz çikolatayı kaşığın ucu ile muffinlerin üzerine akıtarak dekor yapın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder