Turna Yemişli Kinoa Salatası, akdeniz yeşillikleri eşliğinde...
Malzemeler: (3 porsiyon salata için)
1 çay bardağı kinoa
50 gr turna yemişi
1'er demet roka, kuzu kulağı, reyhan
1 avuç ceviz kırığı
Kaşar peyniri (sebze soyucu ile görseldeki gibi ince dilimleyebilirsiniz)
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Tarif:
1 çay bardağı kinoayı yarım saat suda bekletip iyice yıkayın. 2 çay bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz ile suyunu çekinceye kadar haşlayın.
Birer demet roka, reyhan ve kuzu kulağı yapraklarını yıkayıp kurutun. 3 servis tabağına paylaştırın. Her tabağın üstüne 3 çorba kaşığı kinoa, 1 çorba kaşığı yaban mersini, 1 çorba kaşığı ceviz kırığı yanında 3-4 parça ince dilimlenmiş eski kaşar peyniri ile servis hazırlayın. 3 porsiyon salata için yeterince tuz ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ve 3 çorba kaşığı nar ekşisi karışımı ile salatayı tatlandırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder