Gülşah'ın Aynası

1 Mart 2016 Salı

ROKA SOSLU LEVREK


gulsahinaynasi.blogspot.com

Aslında levrek bildiğiniz harika levrek... Fırında... Ama her lokmada yanındaki leziz rokalı sostan aldığınızda lezzet bir başka... Şık, sade ama çok lezzetli bir balık tabağı... Yüksek damak zevki sahiplerine hitap eder bir çalışma...



Malzemeler: (4 adet levrek için yeterli roka sos )


1 büyükçe demet roka

7-8 tüm ceviz

4-5 çorba kaşığı zeytinyağı

1/2 tatlı kaşığı tuz

1/2 limon suyu

4-5 diş sarımsak

Tarif:

Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile ovduğunuz levrekleri 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Yanında servis edeceğiniz rokalı sos için, bir demek rokayı sirkeli su ile yıkayın. Mutfak robotunun büyük haznesine sarımsak ve cevizleri atıp çok inceltmeden çekin. Üstüne yıkanıp suları süzülmüş roka yapraklarını zeytinyağını, tuzu ve limon suyunu ekleyin. Robotu tekrar çalıştırın. 

Hazırladığınız kıvamlı sosu kızarmış levreklerle servis edin. 3-4 adet levrek için yeterli miktarda sos elde edeceksiniz. Elbette başka sevdiğiniz balıklarla da bu sosu tercih edebilirsiniz.

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...