Evde ekmek yoksa, simit almak da zoruna gittiyse... Yufka ekmeği var en hızlı, en pratiğiden. Biraz oklava işi var ama olsun... Yuvarlak açman şart değil, hamuru incelt yeter :D
Malzemeler: (8 adet 20 cm çapında yufka için)
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 bardak kadar su
Pişirirken kullanmak için zeytinyağı
Tarif:
Unu eleyerek derin bir karıştırma kabına alın. Üstüne tuz, zeytinyağı ve azar azar su ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.
1 bardaktan belki biraz daha az su kullanabilirsiniz.Un ölçerken kullandığınız bardakla aynı bardağı su için de kullanın.
Hamuru hazır olduğunda 8 eşit parçaya bölün ve her birini 20 cm çapında daire olacak şekilde oklava ile açın.
Yufkaları tavaya koymadan önce üzerindeki fazla ununu silkeleyin.
Zeytinyağı ile yağlanmış tavada pişirin. Tereyağı da kullanılabilir, fakat tereyağı zeytinyağına göre daha hızlı yanıyor. Ara ara tavayı kağıt havlu ile temizlemek zorunda kalabilirsiniz.
Orta açık ocak üstünde yapışmaz tava ile yakmadan pişirin. Kahvaltının keyfini çıkartın!
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder