Gülşah'ın Aynası

13 Ekim 2015 Salı

DİYET YUFKA BÖREĞİ

Yağsız yufka böreği

Çıtır çıtır yufka böreği yapmak için su ve yağ karışımıyla yufkaları ıslatmak yeterli... Ya yağsız üstü çıtır, içi su böreği gibi ıslak, harika kızarmış börekler için ne yapmalı dersiniz? Bu börekte yağ yok, yumurta yok, bol bol yoğurt var...



Malzemeler:


5 adet Yufka

800 gr kadar yoğurt

İç harcı için:


200 gr peynir

10-15 dal maydanoz

Tarif:


Aslında tarif etmekte zorlanılacak kadar kolay bir börek, yalnız katlama işini göstermek istedim. Yufkanın katlandığında ortasında oluşan kare şeklinin içine iç harcı ekledikten sonra, iç harcın üstüne katladığınız her karenin üstüne yoğurt sürüp katlamaya devam edin. En sonunda elde ettiğiniz karenin de üstüne yoğurt sürün ve köşelerinden keserek her bir yufkadan ara katlarına yoğurt sürülmüş 4 üçgen elde edin. Yufkaların üzerine çörek otu serpin ve 200 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin. 

Her yufka böreğinde olduğu gibi sıcak ve çıtır tüketin.

Afiyet olsun!










Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...