Çıtır çıtır yufka böreği yapmak için su ve yağ karışımıyla yufkaları ıslatmak yeterli... Ya yağsız üstü çıtır, içi su böreği gibi ıslak, harika kızarmış börekler için ne yapmalı dersiniz? Bu börekte yağ yok, yumurta yok, bol bol yoğurt var...
Malzemeler:
5 adet Yufka
800 gr kadar yoğurt
İç harcı için:
200 gr peynir
10-15 dal maydanoz
Tarif:
Aslında tarif etmekte zorlanılacak kadar kolay bir börek, yalnız katlama işini göstermek istedim. Yufkanın katlandığında ortasında oluşan kare şeklinin içine iç harcı ekledikten sonra, iç harcın üstüne katladığınız her karenin üstüne yoğurt sürüp katlamaya devam edin. En sonunda elde ettiğiniz karenin de üstüne yoğurt sürün ve köşelerinden keserek her bir yufkadan ara katlarına yoğurt sürülmüş 4 üçgen elde edin. Yufkaların üzerine çörek otu serpin ve 200 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Her yufka böreğinde olduğu gibi sıcak ve çıtır tüketin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder