Tiramisu gerçekten insanın şöyle bir keyfini yerine getiren harika bir tatlı değil mi? Tiramisu kelimesinin "Beni neşelendir, modumu yükselt" gibi bir anlamı olduğunu biliyor muydunuz peki? Eh o zaman ismiyle müsemma harika tatlımızın tarifini verelim, yılbaşı gecesini evde geçirecekler için de şiddetle tavsiye edelim :D
Malzemeler: (Tepside 9 porsiyon için)
2 sıra Savoiardi Ladyfingers (Kedidili bisküvi) (Bazan 5'li paketlerde olabiliyor, 200 gr 2'li normal paket yani :)
750 ml süt
3 yumurta sarısı
2 tepeleme çorba kaşığı un
1 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası
2 paket vanilya
300 gr labne peyniri (1,5 küçük paket)
1,5 küçük su bardağı şeker (200 ml bardak)
2 büyük kahve fincanı sütlü şekerli hazırlanmış toz kahve
Dr.Oetker Rom aroması (Varsa, mümkünse, hafif alkolü bir koku iyi gider derseniz, orjinal tarifte alkol var :)
Üstüne serpmek için 2 çorba kaşığı kadar kakao
Tarif:
Bu tarif için kullanılacak kabın büyüklüğü krema miktarını çok fazla etkiliyor. Ben büyük kare borcam kullandım. Eğer benim kullandığımdan küçük bir derin kap kullanırsanız kremanız fazla gelir. Gerçi puding gibi yemek içinde harika bir krema hazırlayacağız, ama eğer baton kek kalıbı ya da 25x25 cm den daha küçük bir kalıp kullanacaksanız krema malzemelerini (500 ml süt, 2 yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 paket vanilya, 200 gr labne peyniri, 1 küçük su bardağı şeker) olarak düzenlerseniz çok fazla muhallebiniz artmaz.
Büyükçe bir derin kabın içinde en az 9 kocaman porsiyon tiramisu için yukarıda verdiğim ölçüleri kullanın.
Önce muhallebisini hazırlayın.
Süt, şeker, un, mısır nişastası, vanilya, yumurta sarılarını bir tencerenin içinde balon tel ile karıştırarak orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin Altını kapatıp içine labne peynirini ekleyin ve güzelce çırpın.
Bir büyükçe fincan toz kahveyi 1 çorba kaşığı toz kahve, 1 çorba kaşığı şeker ve 2-3 çorba kaşığı süt ve sıcak su ile hazırlayın ve yayvan bir kasenin içine dökün. Eğer rom aromasını kullanmak istiyorsanız kahvenin içine 3-4 damla damlatın. Sıcak kahve parmaklarımızı yakmayacak kadar havalandıktan sonra çok da soğumadan kedi dili bisküvilerimizi bu kahve ile ıslatıp derin kabın içine düzenli şekilde dizin.
İlk sıra bisküvi dizildikten sonra yeterli miktarda muhallebi ile üstünü kapatın.
İkinci fincan kahveyi hazırlayıp (dilerseniz rom aromasıyla) derin kaseye dökün ve ikinci paketteki bisküvileri de bu kahve ile ıslatıp muhallebi ile kaplanmış bisküvilerin üstüne dizin.
Muhallebinin kalan kısmını ikinci sıra bisküvilerin üstüne kaşıkla düzelterek yayın.
Tiramisunun üstüne bir çay süzgeci ile kakao eleyin.
Harika bir görüntü öyle değil mi ?
Afiyet olsun! 9 kocaman dilim tiramisunuz oldu. Mütevazi dilimler isterseniz 16 parçaya da bölünebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder