Gülşah'ın Aynası

21 Ocak 2016 Perşembe

MISIR UNLU POĞAÇA YA DA TUZLU KURABİYELER :D

gulsahinaynasi.blogspot.com


Bu hafta pek tatlıya gitmedi elim. Aslında aklımda dönüp dolaşan bir sürü tatlı tarifi de var. Ama ben kahvaltılık güzel bir poğaça yapmak hevesindeyim. Hem genel kahvaltı rutinini kırmak, hem çocukları coşturmak, hem de değişik bir tuzlu tarif denemek istiyorum. Belki sizler de haftasonu denersiniz diye sizlere mısır unlu poğaça tecrübemi anlatacağım. Bu arada bu poğaçaların bir kısmını içi boş hazırlayarak tuzlu kurabiye gibi de servis ettim. On numara, beş yıldız :D


Orjinal tarif yemek.com'dan. Ben güzelce malzemelerini değiştirdim :D

Malzemeler:


Hamuru için:


125 gr tereyağı

1/2 su bardağı  zeytin yağı (120 ml)

1 adet yumurta (akından, üstünü ıslatıp mısır unu kaplamak için 2 çorba kaşığı kadar ayırın)

3 yemek kaşığı yoğurt

2 su bardağı mısır unu (240 ml bardak=1 cup ölçek=1 su bardağı)

2 su bardağı un (240 ml bardak=1 cup ölçek=1 su bardağı)

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:


200 gr peynir

Üstü için:


1 yumurta akı (2 çorba kaşığı kadar, poğaçaların üstünü ıslatacak miktarda)

3-4 yemek kaşığı mısır unu


Tarif:


Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını derin bir karıştırma kabına alın. Yumurta, tuz ve yoğurdu ekleyip elinizle ezerek karıştırın. Sonra sırasıyla kabartma tozu ve mısır ununu ekleyin. En son unu ekleyip kıvam alana kadar yoğurun.

Ceviz büyüklüğünde hamur parçaları kopartarak ortasına peynirli harç ekleyip kapatın. 

Poğaçaları  yumurta akına batırıp bir kaseye koyduğunuz mısır ununa batırıp çıkartın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika güzelce kızarıncaya kadar pişirin.

Mısır ununun dağılan özelliği bu poğaçaların da ağızda dağılmasına sebep oluyor. Tuzlu kurabiye gibi hazırlarsanız da elde edeceğiniz sonuç neredeyse bir un kurabiyesinin tuzlu hali diyebilirim. <3

Yapanlara afiyet olsun :D Ama bir yapın olur mu?


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...