Gülşah'ın Aynası

27 Ocak 2016 Çarşamba

YÜKSÜK ÇORBASI

gulsahinaynasi.blogspot.com


Çok fazla değil, 3 sene önce, bana çorbalık mantı da açarsın sen şimdi deseler, güler geçerdim. Ne yalan söyleyeyim... İnsan ne oldum dememeli, ne olacağım demeli. Markette 2 liraya hazır paketi var derseniz gücenirim ama... Eskiden ben de bu kolay yöntemi kullanıyor olsam da, bebeklerim olduktan sonra dünyam değişti. İnsan sevdikleri için ne uğraşlara, ne çabalara giriyor gerçekten... Hamurlu, makarnalı çorba görünce o minicik ağzını kocaman açıyor, ben de o çorbanın içinde ne olduğunu biliyorum, sonra da beğenip eline sağlık çok lezzetli olmuş diyor ya, hepsine değiyor emeklerimin :D Aynı duyguyu yaşayan anneler el kaldırın bakayım, yoklama alacağım :D :D :D




Malzemeler: (En az 6 porsiyon)


1 su bardağı un (240 ml)

1 küçük yumurta

1/4 bardak içme suyu

1,5 su bardağı nohut

100 gr kıyma (biraz daha azı bile olabilir)

1/2 soğan rendesi (çok ince)

Tuz, karabiber (miktarlarını tarifin içinde detaylandıracağım)

1 çorba kaşığı salça

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı nane

5-6 çorba kaşığı zeytinyağı

Tarif:


Önce mantıyı yapalım isterseniz :D Ay hiç gözde büyütmeye değmezmiş, ne kadarmış ki zaten bir çorbalık mantı :D Bir karıştırma kabının içinde 1 su bardağı unu, 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve gerçekten çok az miktarda suyla yoğurun. Yumruk büyüklüğünde bir hamur elde edeceksiniz. Suyu arttırıp, unu arttırıp işinizi çoğaltmanızı istemem, su konusunda dikkatli olun, peşin peşin eklemeyin, yumurta ile unu iyice yoğurduktan sonra ihtiyaç duyduğunuz kadar ekleyin...

Mantının harcı için 100 gr kadar kıyma, yarım çok ince soğan rendesi 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı toz karabiberi karıştırın.


Mantılar çorbalık olduğu için biraz minik katlamak gerekiyor. 2cmx2cm karecikler bile biraz büyükçe. Ama ev yapımı ya, içler kıyma dolu... Yarasın yiyecek olanlara :D

Hamuru açıp, minicik kareler kesip, içlerinin kıymalayıp kapatın, bildiğimiz yöntemle, nasıl isterseniz :D

Büyükçe bir tencerenin içine haşlanmış nohutları atıp bol su ile kaynatın, hazırladığınız mantıları da kaynayan suyun içine atın. Mantılar pişerken küçük bir sos tenceresinin içinde 4-5 kaşık zeytinyağı ile 1 çorba kaşığı salçayı ezin, içine 1 çay kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı naneyi karıştırın. Salçalı sosu mantılar pişerken tencerenin içine karıştırın. İhtiyaç olması halinde biraz daha su ekleyin.

Çorbanın tuzunu kontrol edin, damak zevkinize göre tuzunu ayarlayın.

Afiyet olsun!






  

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...