Ben iç harcı olarak bebeklerin yeme kolaylığını düşünüp kıyma kullandım, ama bu konuda sadece hayal gücünüzle sınırlısınız :D Vejeteryan de olur, tavuklu da, kuşbaşı etle de...
Malzeme: (4 Yelkenli için :D)
6-7 adet milföy karesi
120 gr kıyma
1 küçük boy soğan
1 yeşil biber
1 kırmızı yağ biberi
5-6 dal maydanoz
1 yumurtanın sarısı
1 yumurtanın sarısı
Tuz karabiber
Zeytinyağı
Çöp şiş
Tarif:
Milföylerin üstüne ve çevresine 1 çorba kaşığı su ile çırpılmış bir yumurta sarısını sürün. 180 derece ısıtılmış fırında, alt tepsi de mümkünse fanlı olarak en az 20 dakika kadar pişirin. Rengi güzelce kızarsın. Fırından fırına süre uzayabilir, yakmadan kızartın. Bu sırada büyük üçgenlerin içlerinden çıkarttığınız küçük üçgenlerin üstüne de yumurta sarısı sürün, onları da kızartın.
Hazır olan milföylerin uzun kenarının üstüne çöp şiş çubuğunu batırın. Küçük üçgenleri yelken direğine takın.
Çok az yağla kıymayı kavurun, sırasıyla, soğan, yeşil ve kırmızı biberi ekleyip kavurma işlemine devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Maydanozları ince ince doğrayıp içine karıştırın ve ocağı altını kapatın.
Teknenin içini hazırladığınız harçla doldurun. Belki mavi bir tabakla bu yelkenliyi denizlerde yüzdürerek servis edersiniz.Ya da benim gibi defne yaprakları ve mavi haşhaş taneleri üstünde...
Afiyet olsun!
* 6 milföy karesi ile 4 yelkenli elde ediliyor, fakat; milföyler pişerken yamulabiliyor, durum böyle olunca da dik bir durumda yerleştirmek kolay olmuyor. Bu sebeple misafir sayınızdan bir kaç adet fazla yelkenli hazırlamanızı öneririm.
* 6 milföy karesi ile 4 yelkenli elde ediliyor, fakat; milföyler pişerken yamulabiliyor, durum böyle olunca da dik bir durumda yerleştirmek kolay olmuyor. Bu sebeple misafir sayınızdan bir kaç adet fazla yelkenli hazırlamanızı öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder