Gülşah'ın Aynası

18 Ocak 2016 Pazartesi

YELKENLİ VOLOVAN

gulsahinaynasi.blogspot.com


Volovan tabirine çok aşina değiliz :D "Vol au vent" den geliyor Fransızca, rüzgarda uçuşan demek... Genelde yuvarlak ya da kare kesimli milföylerle yapılıyor ama rüzgarda uçuşan deyince ben bir yelkenli düşündüm ve size çok şık sunumlu bir volovan yapmaya karar verdim.Yelkenli Volovan... Çok kolay, hem de çok şık, Misafirlerinize özel...

Ben iç harcı olarak bebeklerin yeme kolaylığını düşünüp kıyma kullandım, ama bu konuda sadece hayal gücünüzle sınırlısınız :D Vejeteryan de olur, tavuklu da, kuşbaşı etle de...

Haydi aşama aşama bu güzelliğin nasıl yapıldığına geçelim...




Malzeme: (4 Yelkenli için :D)


6-7 adet milföy karesi

120 gr kıyma

1 küçük boy soğan 

1 yeşil biber

1 kırmızı yağ biberi

5-6 dal maydanoz

1 yumurtanın sarısı

Tuz karabiber 

Zeytinyağı

Çöp şiş

Tarif:




Milföyleri çaprazlama keserek üçgenler elde edin. Her 3 üçgen milföyden ikisinin ortasından eş üçgen parçalar çıkartın, biri tam üçgen olarak kalsın. Fotoğraftaki gibi milföylerin arasını zeytinyağı ile yağlayarak yukarıya doğru teknenin gövdesini inşaa edin. Ortada kalan alana çatalla delikler açın çok kabarmasın.


Milföylerin üstüne ve çevresine 1 çorba kaşığı su ile çırpılmış bir yumurta sarısını sürün. 180 derece ısıtılmış fırında, alt tepsi de mümkünse fanlı olarak en az 20 dakika kadar pişirin. Rengi güzelce kızarsın. Fırından fırına süre uzayabilir, yakmadan kızartın. Bu sırada büyük üçgenlerin içlerinden çıkarttığınız küçük üçgenlerin üstüne de yumurta sarısı sürün, onları da kızartın.

Hazır olan milföylerin uzun kenarının üstüne çöp şiş çubuğunu batırın. Küçük üçgenleri yelken direğine takın.


Çok az yağla kıymayı kavurun, sırasıyla, soğan, yeşil ve kırmızı biberi ekleyip kavurma işlemine devam edin. Tuz  ve karabiber ile tatlandırın. Maydanozları ince ince doğrayıp içine karıştırın ve ocağı altını kapatın.


Teknenin içini hazırladığınız harçla doldurun. Belki mavi bir tabakla bu yelkenliyi denizlerde yüzdürerek servis edersiniz.Ya da benim gibi defne yaprakları ve mavi haşhaş taneleri üstünde...

Afiyet olsun!

* 6 milföy karesi ile 4 yelkenli elde ediliyor, fakat; milföyler pişerken yamulabiliyor, durum böyle olunca da dik bir durumda yerleştirmek kolay olmuyor. Bu sebeple misafir sayınızdan bir kaç adet fazla yelkenli hazırlamanızı öneririm.




Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...