Spagetti olsun ama biraz gösterişli olsun, "bir makarna yapmış" denmesin diyenlere Ispanak Soslu Spagetti...
Malzemeler:
1 paket spagetti
500 gr ıspanak
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
500 ml süt
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı muskat rendesi
Tarif:
Bir paket makarnayı bol tuzlu suda aldente pişirin (hafif diri kalsın) çünkü ıspanaklı sosun suyunu da çekecek, hamur olmasın.
Makarnayı haşladıktan sonra süzün. Boş tencerede 2 çorba kaşığı tereyağı ile 2 çorba kaşığı unu kavurun. Un kavrulup çiğ kokusu gittiğinde 500 ml sütü yavaş yavaş tencereye ekleyin ve bu sırada balon tel ile pütür kalmayacak şekilde sosu karıştırın.
Sosa 1 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 çay kaşığı muskat rendesi ekledikten sonra, yıkayıp ayıklamış olduğunuz ıspanakları bütün bütün sosun içine atın ve çevirerek ıspanakların yumuşamasını sağlayın. Ispanaklar hacimlerini kaybettiğinde blender ile ıspanaklı sosu akışkan hale getirin.
Sos hazır.
Haşladığınız makarnayı soslu tencerenin içine ilave edip karıştırın.
Tabağa alınca üstünü kurutulmuş domates ve parmesan rendesi ile süsleyin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder