Yaz sıcağına şifa dedim çünkü bu çorbayı bir de ev de mayaladığınız prebiyotikli ev yoğurduyla yaparsanız hem vitamin mineral, hem de harika yararlı bakterileri vücudunuza alıp serinleyip ferahlamanın yanında gençlik dinçlik de kazanacaksınız. Hele ki yaz aylarında geçen Ramazan'da soğuk çorba candır :D
Malzemeler:
1 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
750 gr yoğurt
2-3 bardak su (Buğdayı haşladığınız suyu kullanın)
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
Tarif:
Buğday ve nohutu bir gün önceden ıslatın şişsinler. Önce buğdayı yıkayın ve düdüklü tencereye alın. Buğday çok fazla şiştiğinden üstünü 3-4 parmak kadar geçecek miktarda su ekleyin. Düdüklü tencerede kapak kapandıktan sonra 1 saat pişirin. Suyu ile birlikte soğutun.
Buğday piştiğinde, nohutu yıkayın ve nohutları da üstünü 1-2 parmak geçecek kadar su ile haşlayın. Nohutun suyunu kullanmayın dökün. Nohutları da soğutun.
Bir çorba tenceresinin içine 1 kg yoğurt, buğday taneleri, nohut taneleri ve tuzu ekleyin ve buğdayın suyu ile istediğiniz kıvamı alıncaya kadar çorbanızı açın.
Üstünü zeytinyağında kızdırılmış nane ile süsleyin.
Hararet yapmaması için ben sarımsak kullanmadım ama bir diş dövülmüş sarımsak da ekleyebilirsiniz.
Yapanlara afiyet şifa olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder