Yazın sıcağına serin tarifler gider... Bu salatayı hazırlayıp buzdolabında birkaç gün tutabilirsiniz, bekledikçe salatalıklar turşu kıvamı alacak, lezzeti artacak, hele ki buzdolabından soğuk soğuk ele gelmesi misafir sofraları için de bu tarifi seveceğinizi düşündürüyor.
Malzemeler:
1 orta boy soğan
2 iri salatalık
1 tutam dereotu
1/2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı elma sirkesi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tarif:
Soğanları piyazlık doğrayıp tuzla ovun ve iyice suyu çıktığında yıkayıp acı suyunu dökün. Soğanların üstüne ince halkalar şeklinde doğranmış salatalıkları ekleyin. Salatalıkların sirke ile turşumsu lezzet alması için çok ince doğranması önemli. Üstüne yıkayıp ayıklayıp ince doğradığınız dereotu, şeker, tuz, sirke ve zeytinyağı... Hepsini birden karıştırıp kapaklı bir kap içinde buzdolabına atın. Soğuk servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder