Beef stroganoff tarifimin üstünden uzun zaman geçti. Tarifi hatırlamak isterseniz şurada sizi bekliyor. Bu güzel lezzeti, mantarla da tekrarlamanın mümkün olduğunu duyunca hemen denedim. Yöntem etli versiyondakinin aynısı ana malzeme mantar. Haliyle bir sebze yemeğine dönüşüp ekonomik hale geliyor, ancak mantar çok su kaybettiğinden her porsiyon mantar stragonoff için 1 küçük paket mantar gerekiyor...
Malzemeler: (2 porsiyon için)
800 gr mantar
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kutu krema
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı taze çekim karabiber
1-2 dal taze soğan ya da maydanoz ya da tereyağı
1-2 dal taze soğan ya da maydanoz ya da tereyağı
Tabak zemini için haşlanmış tereyağlı makarna
Tarif:
Yapışmaz tabanlı ortaboy bir tencerede 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağını eritin. Tencerenin içinde piyazlık doğradığınız soğanları soteleyin.
Yıkayıp temizlediğiniz mantarları boylarına göre ikiye ya da dörde bölerek hazırlayın ve erimiş tereyağının içinde kavurun.
Mantarlar önce suyunu salacak, sonra çekecek. Mantarlar suyunu çektiğinde üstüne 1 çorba kaşığı unu ilave edin ve unla beraber mantarları birkaç tur çevirin, un da kavrulsun.
Mantarların üstüne 1 tatlı kaşığı tohumlu hardal ve 1/2 paket krema ilave edin. Unun verdiği kıvamı ayarlayıncaya kadar yaklaşık 1 su bardağı sıcak su ilave edin ve mantarların etrafını kıvamlı bir kremalı sos sardığında bu sosun kaynamasını bekleyin.
Sos kaynadığında ocağın altını kapatın. Tereyağlı makarna üstünde sıcak servis edin. Üstünü maydanoz, dereotu veya taze soğan ile süsleyin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder