Doğum izindeyken daha çok düşkündüm biscottiye, ofis hayatı başladı unuttum. Halbuki biscottiler istediğiniz gibi kuruyemişlerini değiştirebileceğiniz, uzun süre dayanan, ofiste, yolculukta, yazlıkta, deniz kenarında hem lezzetli hem doyurucu harika atıştırmalıklar.
Daha önceden glutensiz un kullanarak yaptığım biscotti tarifim burada, normal un kullanarak yaptığım fındıklı üzümlü biscotti tarafim ise şurada :D
Bugün biraz daha renkli bir biscotti yapmak istedim badem ve goji berry kullandım. Ama tarifte esas olarak çok büyük değişiklik yok. Deneyin derim :D
Malzemeler:
50 gr tereyağı (1 tepeleme çorba kaşığı)
3/4 su bardağı* şeker
2 yumurta
2,5 su bardağı* un (Yumurtanın büyüklüğüne bağlı olarak un miktarında yarım bardak kadar oynama olabilir.)
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı* çiğ badem (30 gr kadar)
1/2 su bardağı* goji berry (50 gr kadar)
* 200 ml hacimli küçük bir su bardağı kullanılmıştır.
Tarif:
Tereyağını şekerle krema oluncaya kadar çırpın. İçine birer birer yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Başka bir kapta birbirine karıştırdığınız un, kabartma tozu ve vanilyayı, şeker tereyağı ve yumurtadan oluşan karışıma ekleyin. Koyu, çok katı bir hamur olan biscotti hamurunu yoğurun.
Hamur hazır olduğunda goji berry ve badem ekleyip tekrar yoğurun.
Hamuru silindir hale getirin ve üzerinden bastırıp 2-2,5 cm yükseklikte olacak şekilde son şeklini verin.
160 derece ısıtılmış fırında 30 dakika üstü kabuk bağlayıp hafif kabaracak kadar pişirin. Fırından çıkartın biraz soğumasını bekleyin ve 1 parmak kalınlığında dilimleyin.
Dilimlediğiniz biscottileri, fırının ızgarasının üstünde yine 160 derecede 30 dakika daha kenarları kahverengi renk alıncaya ve kıtır kıtır kuruyuncaya kadar pişirin.
Cam bir kavanozda çok uzun süre bayatlamadan saklayabilirsiniz.
Ben servis sırasında eritilmiş çikolata ile kapladım, sade çikolatalı her türlü harika!
Ben servis sırasında eritilmiş çikolata ile kapladım, sade çikolatalı her türlü harika!
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder