Gülşah'ın Aynası

22 Kasım 2015 Pazar

FINDIKLI ÜZÜMLÜ BISCOTTİ

fındıklı üzümlü biscotti

Biscottiler bu sıra favori çay aynı tercihim. Belki kurabiye yapmaktan da kolay yapılışı, belki de çok fazla yağ istemeyişi, şekerini de keyfe göre ayarlayabilmek, ama içine 2 kocama yumurta da kırabilmek, hem çok pratik, hem çok lezzetli, hem de tarifin üzerinde oyun oynanabilmesi böylece çeşit çeşit biscotti yapılabilmesi de çok hoşuma gitti sanırım.

İlk biscottilerimi glutensiz un karışımı ile yapmıştım. Bu sefer normal un ile yaptım. Gerçekten aynı ölçüde kullanıldığında normal un ile glutensiz un arasında çok büyük fark yok. Glutensiz un karışımı ile yapılan biscotti daha akça pakça oluyor tabi ama ikisi de çok lezzetli...



Malzemeler:


50 gr tereyağı (1 tepeleme çorba kaşığı)

3/4 su bardağı* şeker

2 yumurta

2 su bardağı* un

1/2 paket kabartma tozu

1/2 paket vanilya

1/2 su bardağı* kavrulmuş fındık

1/2 su bardağı* kuru üzüm

* 200 ml su bardağı kullanılmıştır.

Tarif:

Tereyağını şekerle krema oluncaya kadar çırpın. İçine birer birer yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. 


Başka bir kapta birbirine karıştırdığınız un, kabartma tozu ve vanilyayı, şeker tereyağı ve yumurtadan oluşan karışıma ekleyin. Koyu, çok katı bir hamur olan biscotti hamurunu yoğurun. 


Hamur hazır olduğunda iri kıyılmış kavrulmuş fındık ve kuru üzümü ekleyip tekrar yoğurun. Ben kuru üzümlü tarifler yapıp biraz daha şekerini az kullanmayı seviyorum. 1/2 su bardağı şeker gibi :) Ama tatlı sevenler 1 su bardağından biraz daha az şeker kullanmaya devam etsinler. 


Hamuru silindir hale getirin ve üzerinden bastırıp 2-2,5 cm yükseklikte olacak şekilde son şeklini verin.


160 derece ısıtılmış fırında 30 dakika üstü kabuk bağlayıp hafif kabaracak kadar pişirin. Fırından çıkartın biraz soğumasını bekleyin ve 1 parmak kalınlığında dilimleyin. Dilimlediğiniz biscottileri, fırının ızgarasının üstünde yine 160 derecede 30 dakika daha kenarları kahverengi renk alıncaya ve kıtır kıtır kuruyuncaya kadar pişirin.

Cam bir kavanozda çok uzun süre bayatlamadan saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...