Gülşah'ın Aynası

27 Ağustos 2015 Perşembe

ÇİKOLATALI HİNDİSTAN CEVİZLİ CUPCAKE




Enfes çikolata kokulu, ağızda dağılan, hem de tam 12 cupcakelik bir tarif mi arıyordunuz? İşte burada... 

"Avucumdaki bu lezzetli, küçük cupcakei yemeden önce..." isimli çalışmam :D!







Malzemeler:


80 gr bitter çikolata ( Bir kare paket)

150 ml süt ( 3/4 su bardağı)

100 gr un ( 3 tepeleme çorba kaşığı)

100 gr hindistan cevizi rendesi ( 1,5 su bardağı)

80 gr tereyağı ( Yaklaşık kare çikolata büyüklüğünde bir parça)

100 gr şeker ( 1/2 su bardağı)

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

Tarif:


Bütün malzemeler oda sıcaklığında olsun. Tel çırpıcı yeterli, miksere gerek yok :)

Çikolatayı cam bir kasenin içinde küçük parçalara bölün ve üzerine 150 ml süt ekleyip, altında su kaynatarak bain-marie usulü erimesini sağlayın.

Karıştırma kabının içinde tereyağı, şeker ve yumurtayı çırpın, üzerine erimiş çikolata süt karışımını ekleyin. En son un, hindistan cevizi ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. 

Kağıt kapsüllerin içine kaşıkla hamuru paylaştırın. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun!





Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...