Nasıl da sıkışık, nemli, üstü sanki ince bir dantel tabakası ile kaplı gibi öyle değil mi? Bir de kokusunu alsanız, yoğun çikolata... Ağızda eriyen yumuşacık bir doku :) Arada serin ve ekşi vişne dokunuşu... Dayanmak zor gibi görünüyor öyle değil mi?!
Zaten bir tane muhteşem brownie tarifimiz var bilmeyen var mı?
http://gulsahinaynasi.blogspot.com.tr/2015/07/brownie.html
Ve bir de vişne suyu tarifimiz...
http://gulsahinaynasi.blogspot.com.tr/2015/08/visne-suyu.html
Vişne suyu tarifini verirken suyunu sıktığınız vişnelerin posa kısmını atmamanızı dondurucuya koymanızı tavsiye etmiştim.
Şimdi bu muhteşem brownie tarifine, suyu sıkılmış yarı kilo kadar vişneyi de ilave edeceğiz :)
Malzemeler:
170 gr tereyağı
200 gr bitter çikolata
3 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 kilo suyu sıkılmış vişne
Tarif:
İlk işlem tereyağını bir çelik sahanda eritmek ve ocaktan aldıktan 5 dakika sonra içine oda sıcaklığındaki 200 gr çikolatayı atıp ikisini birbirine karıştırmak.
Elde ettiğiniz karışım akıcı bir çikolata sos görünümünde olacak.
*Eğer tereyağı çok sıcakken çikolatayı içine atarsanız çikolata kesilebilir, bu yüzden tereyağını erittikten sonra 5 dk kadar bekletin.
Sonra çırpma kabımıza oda sıcaklığındaki yumurtaları alın, önce bir çay kaşığı tuzla köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
Sonra 1 su bardağı şeker ilave edip koyulaşıncaya kadar tekrar çırpın.
Üzerine 1 su bardağı un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. İyice karıştırın, bu arada kenarda biraz serinlemiş olan tereyağı çikolata karışımını da hamura ekleyin. Hepsini karıştırdığımızda oldukça ağdalı görünümde bir kek karışımımız olacak.
Bu aşamada devreye vişneler giriyor. Buzluktan çıkarttığınız vişne posalarını tel bir süzgeç üzerinde bekletin, 3-4 yemek kaşığı vişne suyu salacak. Süzgeçin üzerinde kalan vişneleri kekinize karıştırın.
Kek karışımınız hazır.
180 derece fırında 25 dk pişirin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder