Gülşah'ın Aynası

21 Ağustos 2015 Cuma

KOKO KURABİYE


Ne zaman börek çörek yapsam, yumurta akı arttırsam, hiç çöpe atmam hemen fırına girecek diğer yaptıklarımın yanına, bir de koko kurabiye eklerim. Bu yüzden de evimde hindistan cevizi hiç eksik olmaz. Bu öyle güzel lezzetli, öyle kolay, öyle şık bir sunum ki, eğer daha önceden yumurta aklarını çöpe atanlardansanız epey üzüleceksiniz. 

Laf aramızda "coco-star" sevenlere aynı lezzeti vaat ediyorum <3


Malzemeler:


3 yumurta akı

1/2 su bardağı toz şeker

3/4 su bardağı toz hindistan cevizi (Bir su bardağı biraz fazla geliyor, o yüzde lütfen biraz azaltın.)

Tarif:


 Yumurta aklarını önce bir tutam tuz ile köpük oluncaya kadar, 


daha sonra da şekerle krema gibi oluncaya kadar çırpın. 


İçine hindistan cevizini ekleyin.




 Bu akışkan karışımı kısık ateşte yapışmaz yüzeyli bir tavada biraz pişirin, böylece daha yapışkan ve macunumsu bir kıvam alacak. Bu hale gelmiş kurabiye hamurunu soğutun ve elinizde yuvarlak şekil vererek 170 derece fırında 20 dk daha pişirin :)  

Üstünün kızarmasına hiç gerek yok! O yüzden hafif rengi dönmeye başladığında fırından çıkartın.Hafifçe kabarmış olacaklar :)


*Kurabiyeler soğuduktan sonra, bain marie usulü erittiğiz 30 gr kadar çikolata ile üzerine çizgi şeklinde dekor yapabilir ya da kurabiyenin tamamını çikolata ile kaplayıp tam bir coco-star elde edebilirsiniz :)

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...