Gülşah'ın Aynası

18 Ağustos 2015 Salı

PUF BÖREĞİ



Biz küçükken pufuduk derdik :) Güzel günlerdi, anneannem istediğimizde hemen yapıverirdi. Zaten gerçekten yarım saat içinde yapılıp pişirilen bir o kadar kısa sürede de tüketilen, çok kolay, çok pratik, çok lezzetli bir tarif... Yoğurdun sulu kısmını değerlendirmek için de harika!





Malzemeler:


3 su bardağı un

1 su bardağı yoğurdun sulu kısmı, sadece suyu değil :)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karbonat

Tarif:


Hiçbir özelliği yok bu hamuru yapmanın. Sadece malzemeleri ekleyin ve sert kıvamlı bir hamur elde edin. Eğer yoğurdunuz çok sulu gelirse yapışkan halde kalırsa hamurunuz biraz daha un ilave edin :)


Bu hamuru yarım santim kalınlığında açın. Evet oldukça kalın :) Sonra ister kare, ister kalıpla şekil vererek, isterseniz de benim gibi baklava dilimi şeklinde kesin.


Kızgın derin yağa atarak kızartın. Çok hızlı kızarıyor dikkat, bir de alt üst yapacaksınız...


Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...