Yine yumurta krizi, artık ben de ne yapacağımı şaşırdım, belki de bebeklerim 2 yaşına kadar hergün yedikleri yumurtadan artık iyice sıkıldılar :) Hamura düşkünlüğü olan kızım belki bir pidenin üstüne kırılmış yumurtaya hayır demez diye düşünüp bu pideleri kahvaltılık hazırladım. İşe taramadı :( pidenin etrafındaki hamur kısmı sıyırdı, yumurtalı kısmı yemedi...
Ama belki fikir olarak sizin işinize yarar...
Malzemeler:
Hamuru için:
4,5-5 bardak un1,5 bardak ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şeker
1/2 paket maya
2 çorba kaşığı zeytinyağı
(Bu hamurdan 8 pide yapabileceksiniz.Ben üçünü peynirli ve yumurtalı diğerlerini büyüklere mantarlı kaşarlı ve sucuklu yaptım.Artık evde ne varsa...)
İç Harcı İçin:
150 gr beyaz peynir3 yumurta
10-15 dal maydonoz
(3 pide için)
Tarif:
Unu havuz şeklinde açıp tuz, şeker, maya, zeytinyağını ortaya koyun ve 1,5 su bardağı ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur tutturun. Ağzını hava almayacak şekilde strech film ile kapatın sıcak bir ortamda 1-1,5 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalı hamuru 8 eşit bezeye bölün ve bezelere yuvarlak bir şekil verin.
Bir bezeyi uzunlamasına açmak dünyanın en kolay işi, ileri geri oklava hareketiyle hamuru uzunca açın. Hamurun ortasına harcı yayın ve kenarlarını harcın üstüne doğru kapatın. Pişerken kenarlar kabarıp açılıyor ve harç da bu şekilde çok güzel kızarıyor.
200 derece fırında altı-üstü hafifçe kızarınca pişmiş olan pidelerinizi dışarı çıkarın ve kenarlarının üstünde tereyağı gezdirin.
*Çok kızarırsa pideleriniz sertleşir, hafif renginin dönmesi ve yumurtaların kızarmış olması yeterli pişkinlik derecesidir.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder