Gülşah'ın Aynası

5 Eylül 2015 Cumartesi

DOMATES ÇORBASI


domates çorbası

Herkes domates sos yapalım, salça yapalım, menemen sos yapalım diye dursun, siz hiç birini yapmıyorsanız bari domates çorbası yapın! Domatesin güneşte olgunlaştığı, tüm lezzetini, şifasını sunduğu bu günlerde ben her aklıma estiğinde domates çorbası yapıyorum :) Bu hafta 2 kere domates çorbası yaptım, hiç sonraki güne sarkmadan bitti. Bu tarif çok güzel, yapanlara şimdiden afiyet şifa olsun! Cildiniz de güzelleşsin :)




Malzemeler:


1 kilo doğal lezzetli domates(çorbanın lezzeti domatesinde saklı, kötü domateslerle iyi çorba hayali kurmayın)

2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı tereyağı 

3 su bardağı içme suyu (1 su bardağı evde hazırladığınız et suyu varsa harika olur)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber

Servis sırasında üstüne bir tutam rende kaşar peyniri

Tarif:


Tereyağını eritin ve içine 2 çorba kaşığı unu ilave ederek kavurun.

1 kilo domatesi rendeleyin, ya da kabuklarını soyup robottan da geçirebilirsiniz.Hangisi kolayınıza geliyorsa :)

Kavrulmuş unun üzerine domates püresini, tuzu, karabiberi ve 3 bardak suyu ekleyin. Karıştırarak kaynatın.

Çorbanız hazır.

*Evde tavuk suyu, et suyu, kemik suyu yapanlar çorbalarına bu sulardan (ya da dondurdukları et suyu kalıplarından) eklerlerse harika bir lezzet elde edecekler... Eğer bir gün öncesi mantı filan yaptıysanız da aman haşladığınız suyu dökmediniz değil mi? O da kullanılırsa harika olur...

Mantı tarifimizi şuraya iliştirelim :D

Evde tavuk suyu şöyle yapılıyor...

Kemik-Et suyu da şöyle...

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...