Herkes karnıyarık yapmayı biliyor değil mi? Peki kaç kişi kızartmadan yapıyor? Ya kızartmadan yapanların kaçı bostan patlıcan kullanıyor?
Malzemeler:
4 adet bostan patlıcan
200 gr kıyma
4 adet sivri biber
1 adet domates
1 adet soğan
Bir tutam maydanoz
tuz karabiber
Çok az zeytinyağı
Tarif:
Bostan patlıcanları yıkayın ve hiç kabuğunu soymadan boydan ikiye bölün. Üstünde azıcık tuz ve zeytinyağı gezdirin ve 200 derece fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
Bir tencerede dört çorba kaşığı zeytinyağı ile kıymayı kavurun, kavurma işlemine yemeklik doğradığınız ortaboy bir soğan, dört adet sivri biber ve küp doğranmış bir adet domatesle devam edin. Yarım su bardağı su ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ocağın altını kapattıktan sonra içine bir tutam maydanoz doğrayın.
Kızarmış patlıcanların içini bir kaşıkla iyice ezin, kumpirci usulü ve hazırladığınız harcı içine doldurun. Harcı pişirdiğiniz tencerede çevirdiğiniz 1 bardak suyu patlıcanları dizdiğiniz tepsinin içine ekleyin ve 200 derece fırında karnıyarıkların üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
Bu pişmişi
Bu da yenmişi :P
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder