Bebeklerimin yumurta yemediği günlerin kurtarıcısı, harika bir protein lif kombinasyonu, hem de içine eklenecek bir sürü koyu yeşil yapraklı otla beraber tam bir sağlık deposu. Dereotunun harika bir kalsiyum deposu olduğunu biliyor muydunuz?
Malzemeler:
3 adet orta boy kabak
1 adet orta boy soğan
3 yumurta
1/2 su bardağı un
5 dal dereotu
5-10 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Her pişirmede tavanın tabanını kaplayacak kadar zeytinyağı
Tarif:
Kabakları soyup rendeleyin. Suyunu sıkarak süzün. Dereotu ve maydanozu yıkayın, ayıklayın ve ince ince doğrayın. Soğanı da küçük küpler şeklinde yemeklik doğrayın.
Derin bir karıştırma kabının içinde kabaklar, yumurtalar, yeşillikler, soğan ve unu karıştırın, damak zevkinize göre tuz ve karabiber ekleyin.
Yapışmaz yüzeyli tavanın tabanına yayılacak kadar zeytinyağı koyun ve tavayı ısıtın. Bir çorba kaşığı ölçüsünde karışımı, üstten düzeltip yassı bir şekil vererek kızgın yağın içine bırakın. Alt yüzey kızarınca çevirin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder