Ne sevimli bir tanımlama, bilen bilir, anneler yapar yenilir, hele de çocuklar küçükken, aman kılçık kaçmasın boğazına derken...
Buna aslında bir tarif denmez, hamsinin gelmeye başladığı şu günlerde bir hatırlatma, böyle de güzel yapılır afiyetle de yenir hatırlatması! Zaten artık hamsileri bile ayıklanmış alabiliyorsunuz, ama tabi eve getirince güzelce yıkıyorsunuz değil mi? Hıh! tamam işte o sırada, ortadaki kılçığı çekip kuyrukla birlikte kopartırsanız kılçıksız tertemiz hamsileriniz olur.
Sonra onları 1 kilo hamsiye 4 çorba kaşığı kadar zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı tuzla harmanlar bu şekilde tepsiye dizerseniz ve fırının üst rafında 200 derecede kenarları hafifçe kızarıncaya kadar pişirirsiniz. Tavada, bol yağda kızartmadığınız için de en sağlıklı haliyle tüketmiş olursunuz.
*10 adet hamsi kuşu (20 hamsi yani) 100 gr kadar pişmiş et oluyor.(Diyet yapanlara notlar :))
Ben yeşil salata üzerinde servis etmeyi seviyorum... Ama tabakta yanından roka ve limonla da sunum yapılabilir.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder