Gülşah'ın Aynası

15 Eylül 2015 Salı

PORTAKALLI FISTIKLI İRMİK HELVASI



Ayy yaa gece gece mutfağa girilip irmik helvası mı yapılır, yat da geber öğününe irmik helvası mı seçilir? Diyetçiler, detoksçular hepsi ayakta... Ama ne yaparsın ki lezzet harika :D!


Malzemeler:


1/2 çay bardağı sıvı yağ

1 çorba kaşığı tereyağı

1 paket dolmalık fıstık

2 bardak irmik

1 bardaktan bir parmak az şeker

2 bardak süt

1 parça portakal kabuğu rendesi

Tarif:



Sıvı yağ ve tereyağını tencereye alın, ocağı açın, içine fıstıkları ekleyin ve fıstıkların rengi değişinceye kadar kavurun. Üstüne irmiği ekleyin ve irmiğin rengi koyulaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. İrmiğin rengi koyulaştığında şekeri ekleyin bir tur karıştırın ve beklemeden sütü ilave edin. Süt sıcak tencereye konurken sıçrayabilir, eller yanmasın dikkat.


Ben buzlukta portakal kabuğu bulunduruyorum, varsa bir parça portakal kabuğu rendesini de tencerenin içine ekleyin, ocağı kapatın ve helvayı demlenmeye bırakın.

Servis yaparken kavrulmuş fıstıkları kalıbın tabanına yerleştirin, üzerine irmik helvasını sıkıştırın, servis tabağına kalıbı ters çevirin ve kenarlarına tarçın serpin. 

Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...