Gülşah'ın Aynası

16 Ekim 2015 Cuma

KUZU KÜLBASTI

kuzu külbastı

Kuzu külbastı sadece tuz, taze çekilmiş karabiber ve zeytinyağı ile marine edildiğinde bile harika sonuç veren, bir porsiyonu 150-200 gr üzerinden hazırladığınızda sizi mahcup etmeyecek bir et yemeği...

Ben biraz patates püresi ve rus salatasıyla servis ettim. Bunları dondurma kaşığıyla top top tabağa yerleştirdim. Biraz da cherry domates... Doyurucu bir tabak oldu.



Malzemeler:  2 kişilik


400 gr kuzu külbastı 

2 adet patates

1 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Karabiber

Tuz

Rus salatası 

Tarif:



Etleri tuz, taze çekilmiş karabiber ve 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı ile 4-5 saat kadar marine edin.


2 büyükçe patatesi soyun küp küp doğrayın, üzerini geçmeyecek miktarda su ve tuz ile suyunu çektirerek haşlayın. Sıcakken içine 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Çatalla ezerek iri dokulu bir püre hazırlayın.


İzli tavayı 5-10 dakika kadar boşken ısıtın. Üzerine etleri yerleştirin. Kenarlarında pişmeye bağlı renk değişikliği gördüğünüzde alt üst edin.

Tabağa patates püresi, cherry domates ve rus salatasıyla etleri yerleştirin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...