Gülşah'ın Aynası

1 Ekim 2015 Perşembe

KAĞITTA SOMON

kağıtta somon

Somonla aranız nasıl, çok yağlı deyip çekiniyor musunuz? O muhteşem omega yağ asitleri yağında ama :D Yine de zaten yağlı bir de pişirirken yağlanmasın diyorsanız, somonu kendi yağı ve suyuyla pişirmenin çok lezzetli bir yöntemini vereceğim sizlere... Kağıtta somon... bu şekilde pişirdiğinizde kokusu da büyük ölçüde azalacak, bu somon bambaşka olacak...



Malzemeler: (Her bir dilim somon için)


1 dilim somon

2 dilim limon

2 adet defne yaprağı

2 ince dilim taze zencefil

Tuz ve karabiber

Tarif:


Yağlı kağıdı bir dilim somonu paket yapacak büyüklükte kesin. Kağıdın üstüne bir ince dilim limon koyun, iki tarafını da tuz ve karabiberle baharatladığınız somonu bu limonun üstüne yatırın. Somon diliminin üstüne defne yaprağı, taze zencefil dilimleri ve bir dilim daha limonu yerleştirip kağıdı paket haline getirin. 


Defne yapraklı yüzey altta kalacak şekilde 200 derece fırında 20 dk pişirin. Evet hiç yağ eklemedik :D Bakın bakalım bu somon da ağır mı, kokuyor mu?

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...