Malzemeler: (Her bir dilim somon için)
1 dilim somon
2 dilim limon
2 adet defne yaprağı
2 ince dilim taze zencefil
Tuz ve karabiber
Tarif:
Yağlı kağıdı bir dilim somonu paket yapacak büyüklükte kesin. Kağıdın üstüne bir ince dilim limon koyun, iki tarafını da tuz ve karabiberle baharatladığınız somonu bu limonun üstüne yatırın. Somon diliminin üstüne defne yaprağı, taze zencefil dilimleri ve bir dilim daha limonu yerleştirip kağıdı paket haline getirin.
Defne yapraklı yüzey altta kalacak şekilde 200 derece fırında 20 dk pişirin. Evet hiç yağ eklemedik :D Bakın bakalım bu somon da ağır mı, kokuyor mu?
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder