Adapted from Manuela Kjeilen (passionforbaking.com)
Malzemeler:
Keki için:
300 gr un90 gr kakao (Ben 75 gr kullandım bence yeterli)
1,5 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
3 yumurta
350 gr şeker
1 paket vanilya
250 gr mayonez :D (Bizde biraz az vardı 200 gr kadar kullandım, yine de tarif harika oldu)
300 ml ılık su ya da bir çorba kaşığı granül kahve ile hazırlanmış ılık kahve (ben kahveli yaptım, size de öneririm)
Ganaj için:
200 gr sütlü çikolata (Bitter de olur aslında ama kek ve ganaj arasında ton farkı olması ayrı güzel)1 kutu krema
Üstü için:
3 çorba kaşığı kadar Dr.Oetker Pasta Süsü SprinklesTarif:
Un kabartma tozu kakao ve tuzu bir kabın içine eleyin.
Yumurtaları 5 dk düşük devirde sonra da 5 dk yüksek devirde toplam 10 dakika şekerle çırpın.
Yumurtaların içine 300 ml kahveyi ve sonra da toz karışımı ekleyip söndürmeden spatulayla kenardan içe karıştırın.
180 derece ısıtılmış fırında 25 dk pişirin. Benimki tam 25 dk da pişti. Bu hacimde kek hamuru için kare borcam biraz küçük bir kalıp. Biraz daha büyük tercihen dikdörtgen kalıp kullanın.
Birleştirirken pasta soğuk, ganaj soğuk olacak.
Ganajı içinde su kaynayan bir tencerenin üstüne oturttuğunuz, ama altına su değmeyen tercihen cam bir kasenin içinde bir kutu krema ve 200 gr çikolatatayı karıştırarak elde edeceksiniz. Krema ısınacak ve çikolatayı eritecek, akışkan bir çikolata sosunuz olacak. Soğuttuğunuzda kahvaltılık çikolata kremalarına benzeyecek kıvamı. Instagram hesabımda sıcak kıvama ilişkin video var.
Ben keki de ganajı da gece yapıp yattım. Sabah birleştirdim. Üstünü süsledim. Çok övgü alan bu pastayı denemenizi öneririm.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder