Bir çorbaya krema eklenmesi bile başlı başına bir değer katar, ya içinde mantar da varsa... Olur sana şahane bir çorba!
Malzemeler:
400 gr ince doğranmış kültür mantarı
2 çorba kaşığı un (Ben glutensiz diyet için mısır unu kullandım.)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 litre su
1 paket krema
Çok az dereotu
Tarif:
Unu, zeytinyağı ve tereyağı ile kavurun.Çok fazla yağ eklemeye gerek yok, zira krema güzelce yağ oranını arttıracak ;)
Un kavrulup köpük köpük kabardığında içine mantarları atın.
Unla birlikte mantarları da kavurun.
Mantarlar kavrulduğunda 1 lt su ekleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Su kaynayıp mantarlar iyice piştiklerinde içine bir paket kremayı ekleyin. Çorba kısa sürede tekrar kaynayacaktır, çorba tekrar kayadığında ocağın altını kapatın.Üstüne çok az çok ince doğranmış dereotu ekleyin. Ben derin dondurucuda dondurduğum dereotunu kullandım. Bu yüzden çok ince kırıklandı.Servise kadar çorbayı kapağını kapattığınız tencerede bekletin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder