Gülşah'ın Aynası

30 Kasım 2015 Pazartesi

KUŞ ÜZÜMLÜ KURABİYELER


kuş üzümlü kurabiyeler

Kuş üzümü sever misiniz? Sadece aşureye, dolmaya değil kurabiyelere de çok yakışıyor. Uzaktan bakıldığında damla çikolatayı anımsatsa da, bu kurabiye kuş üzümlü haliyle çok daha güzel. Bu tarifi kuru üzümle ya da damla çikolata ile de yapabilirsiniz.




Malzemeler: (12 büyük kurabiye için)


175 gr pirinç unu (200 ml lik su bardağı ile 1 su bardağı ve 1 çorba kaşığı)

2 çorba kaşığı mısır nişastası

1/2 su bardağı şeker

100 gr tereyağı

2 yumurta sarısı

1/2 çay kaşığı karbonat

1/2 çay kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya (İsterseniz sakızlı vanilya kullanın, mis gibi sakız koksun)

1 tutam tuz

2 çorba kaşığı kuş üzümü

Tarif:


Oda sıcaklığındaki tereyağı ile şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. 2 yumurta sarısını ekleyin tekrar çırpın. Krema görünümündeki karışının üstüne toz malzemeyi ekleyin. Elinizin sıcaklığını çok geçirmeden, hızlıca yoğurun. Kuş üzümlerini ekleyip, hamurun içinde dağıtın. Zor bir araya gelen, dağılma eğiliminde, sıkarak şekil verebildiğiniz bir kurabiye hamurunuz olmuş olmalı.


Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt üzerine arada boşluklar olacak şekilde sıralayın.Kurabiyeler oldukça kabarıyor ve genişliyor.


180 derece fırında 10-13 dakika pişirin.

Afiyet olsun!






Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...