Kuş üzümü sever misiniz? Sadece aşureye, dolmaya değil kurabiyelere de çok yakışıyor. Uzaktan bakıldığında damla çikolatayı anımsatsa da, bu kurabiye kuş üzümlü haliyle çok daha güzel. Bu tarifi kuru üzümle ya da damla çikolata ile de yapabilirsiniz.
Malzemeler: (12 büyük kurabiye için)
175 gr pirinç unu (200 ml lik su bardağı ile 1 su bardağı ve 1 çorba kaşığı)
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı şeker
100 gr tereyağı
2 yumurta sarısı
2 yumurta sarısı
1/2 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya (İsterseniz sakızlı vanilya kullanın, mis gibi sakız koksun)
1 tutam tuz
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı kuş üzümü
Tarif:
Oda sıcaklığındaki tereyağı ile şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. 2 yumurta sarısını ekleyin tekrar çırpın. Krema görünümündeki karışının üstüne toz malzemeyi ekleyin. Elinizin sıcaklığını çok geçirmeden, hızlıca yoğurun. Kuş üzümlerini ekleyip, hamurun içinde dağıtın. Zor bir araya gelen, dağılma eğiliminde, sıkarak şekil verebildiğiniz bir kurabiye hamurunuz olmuş olmalı.
Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt üzerine arada boşluklar olacak şekilde sıralayın.Kurabiyeler oldukça kabarıyor ve genişliyor.
180 derece fırında 10-13 dakika pişirin.
Afiyet olsun!
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder