Malzemeler:
1 kilo ızgaralık boy kültür mantarı
150 gr kıyma
1/2 soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 adet üç burun yeşil biber
1 adet kırmızı biber
Tuz, karabiber
Üstü içi 1 su bardağı kadar rende kaşar
Tarif:
Izgaralık boy mantarları yıkayarak ya da kabuklarını soyarak temizleyin. Mantarları suya bastırmayın, mantarlar suya bastırılarak temizlenmeye çalışılırsa sünger gibi su emer. Lezzet kaybı olur.
Kıymayı 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavurun, içine yemeklik doğranmış yarım soğanı ekleyin, bir tatlı kaşığı da domates salçası. Soğanlar da kavrulduğunda küçük küpler halinde doğranmış kırmızı biberi ekleyin, 5 dakika sonra da küp doğranmış yeşil biberi ekleyin. En son tuz ve karabiberle mantar dolması harcını tatlandırın.
Büyük kare borcam büyüklüğünde bir tepsiye mantarları dizin. Borcam biraz küçük gibi duruyor ama piştikçe mantarlar su kaybedecek ve küçülecek. Mantarların üzerine biraz tuz serpin. Mantarlar küçüleceği için çok da abartmadan mantarların içini hazırladığınız harçla doldurun.
200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırını kapattıktan sonra pişmiş dolmaların üstüne kaşar peyniri serpin ve sıcak fırında servise kadar bekletin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder