Lahana çorbası... Şifa niyetine! Eskiden çorba sevmezdim. Diyetisyen diyetlerinden kalma alışkanlık, 1 kepçe çorba, 1 dilim ekmek yada 2 yemek kaşığı makarna/pilav yerine geçerdi. Ne yalan söyleyeyim karbonhidrat hakkımı çorbaya harcamak istemezdim. Ama çocuklar büyümeye büyümeye başlayınca yumurta yemezlerse yumurta terbiyeli çorba, sebze yemeğini sevmezlerse sebzeli çorba, etli kıymalı bir yemek yoksa kıymalı köfteli çorbalar, yoğurt yemedilerse yoğurtlu çorbalar günlük yiyeceklerini tamamlamak için çok güzel bir fikir gibi göründü. Böylece içine çeşit türlü malzeme girebilen, evdeki malzemeye göre hazırlanabilen çorbalar gözdem olmaya başladı. Aynı marmelat-reçel tercihimdeki gibi pazarda ne varsa ondan yapılan çorbalarda, son gözdemiz lahana çorbası.
Malzemeler:
750 gr lahana (dışını sarmaya kullandığınız lahananın içini kullanabilirsiniz mesela :)
2 dolu çorba kaşığı un (glutensiz diyet için mısır unu kullanılabilir, belki değişik lezzet arayanlar da mısır unu kullanır)
1 çorba kaşığı+1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 dolu tatlı kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı kadar tuz
Su
Tarif:
Unu 1 çorba kaşığı tereyağı ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavurun.
Kavrulan unu tel çırpıçı ile karıştırarak su ilave edin, suyun miktarı çok önemli değil, çorba olabilecek kadar sulu olması gerekiyor, koyu kalmasın.
Sonra tencerenin içine doğradığınız lahanaları, tuzu ve kimyonu ekleyin.
Lahanalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra blenderdan geçirin.
Tencerenin üstüne bir tatlı kaşığı tereyağında kavurduğunuz 1 tatlı kaşığı pul biberi gezdirin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder