Gülşah'ın Aynası

19 Ocak 2017 Perşembe

KIŞ TÜRLÜSÜ



Ben tam da senin için harika bir yemek yaptım kızım derken, onun da kendi kızı ile ortaya çıkması :D
Çok lezzetli ve besleyici bir kış yemeği tarifi arayanlar toplanın :) Bu akşam keyfim de yerinde, yemek de şahane, hastalara şifa niyetine...





Malzemeler: (6-7 porsiyon için)


750 gr dana gulaşlık et (az yağlı iri kesilmiş parça et)

350-400 gr mantar (1 küçük paket)

2 küçük boy patates

2 küçük boy havuç

1 büyük kereviz kökü

1 kök pırasa

1 ortaboy soğan

Tuz, karabiber, zeytinyağı

2-3 adet defne yaprağı

Tarif:

Dana eti biraz zor piştiği için belki kuzu eti kullanmak isteyenler de olabilir. Eğer dana eti kullanmak istiyorsanız eti güzelce yıkayıp, kanlı suyunu süzüp, boş ısıtılmış tavaya koyup hiç yağ tuz eklemeden kendi suyunu çekinceye kadar kavurun. Suyunu çekip tencerenin dibinde yağı kaldığında yavaş yavaş sıcak su ekleyerek etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Vaktiniz bolsa kısık ateşte 2 saatte pişirebilirsiniz, vaktiniz azsa düdüklü tencere kullanabilirsiniz. Etler yumuşadığında tencerenin dibinde etin yağı kalıncaya kadar suyunu iyice çektirin ve tuz ekleyin. 

Tencereye 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyerek piyazlık doğranmış soğanı ilave edin. 

*Eğer salçalı bir yemek istiyorsanız bu aşamada salçayı da kavurmayı unutmayın.Ben sebzelerin lezzetini almak istedim, kullanmadım.

Soğanlar kavrulduğunda etlerle aynı boy doğranmış sebzelerden mantarları ekleyip onları da kavurun. Kavrulacak sebzelerden sonra haşlanacak sebzelere geçiyoruz. Önce dilimlenmiş havuçları ve dilimlenmiş pırasayı ekleyin. Sebzelerin üstüne tencerede olan tüm malzemenin üstüne çıkacak kadar sıcak su ekleyerek pişirmeye başlayın. Havuç ve pırasa çok uzun sürede piştiği için önce onları ekliyoruz, 10 dakika kadar pişirdikten sonra patatesleri 5 dakika sonra kerevizleri. Sebze miktarını arttırdıkça, tencerenin içine sebzelerin üstüne çıkacak kadar sıcak su eklemeyi ve sebzelerin hakkı olan tuzu ve seviyorsanız karabiberi eklemeyi unutmayın.

*Yemeğin lezzetini arttırmak için bu aşamada tencerenin içine defne yaprağı atıp, yemek piştikten sonra tencereden alabilirsiniz.
Tüm malzeme beraber yumuşadığında yemeğimiz hazır.

Sanki bir et suyu hazırlarmış gibi yapılan bu yemek lifli sebzeleri de içerdiğinden sağlık dolu.

Yapanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...