Gülşah'ın Aynası

8 Ocak 2017 Pazar

PARMESANLI BROKOLİ VE BRÜKSEL LAHANASI

gulsahinaynasi.blogspot.com


Bu küçük tarif de burada dursun :D Parmesanlı brokoli ve brüksel lahanasını, et yemeklerinin yanına garnitür olarak kullanabileceğiniz gibi, bizim bu akşam yaptığımız gibi mercimek çorbası ve makarna ile tam bir menüye de çevirebilirsiniz.





Malzemeler:


500 gr brokoli

500 gr brüksel lahanası

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

Çekme karabiber ve kırmızı pul biber

2 diş ezilmiş sarımsak

100 gr toz parmesan peyniri

Tarif:


Yıkayıp ayıkladığınız brokoli ve brüksel lahanasını ağzını kapatabildiğiniz bir kabın içine lokmalık doğrayın, üstüne sarımsak, yağ, baharatlar ve parmesan peynirinin yarısını ekleyin kapağını kapatın ve kabı güzelce çalkalayarak sebzelerin her tarafının kaplanmasını sağlayın. 

200 dereceye ısıttığınız fırında, yağlı kağıt üzerinde bir birinin üstüne gelmeyecek şekilde yerleştirdiğiniz sebzeleri üstleri hafifçe kızarıncaya kadar pişirin. Benim fırınımda 20 dakika yeterli oldu.

Fırından çıkan sebzeleri servis ederken, üzerine kalan parmesan peynirini de serpiştirin. Ben dip sos olarak haydari ile servis ettim. 

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...