Gülşah'ın Aynası

15 Mayıs 2016 Pazar

KUZU KABURGA VE KUZU PİRZOLA TERBİYESİ

gulsahinaynasi.blogspot.com

Kuzu etinin lezzetini çok arttıracak bir terbiye tarifi vermek istiyorum sizlere, eğer etinizi bir gün önceden bu karışımın içinde dinlendirirseniz, ızgarada alacağınız sonuç mükemmel olacak:




Malzemeler:


1 kg pirzola ya da kuzu kaburga

1 orta boy soğan rendesi suyu ile beraber

1 diş rende sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı domates salçası

2 çorba kaşığı yoğurt

3 çorba kaşığı zeytinyağı.

Tarif:


Etin dışındaki  tüm malzemeyi derince bir kabın içinde karıştırın. Kabın içine kemikli kuzu etlerini atın, terbiyenin tüm parçalara temasını sağlayın. Bu şekilde kabın ağzını kapatın ve bir sonraki gün pişirinceye kadar buzdolabında bekletin.

Ben döküm demir tavada pişirmeyi tercih ediyorum. Ama alt üst ederek fırında da olur.

Boş halde 5-10 dk ısıttığınız döküm demir tavanın üstüne et parçalarını bırakın. Etleri yerleştirdikten sonra ocağı kısın. Et kendini salıncaya kadar ön yüzeyini sonra diğer yüzeyini tavaya yerleştirerek pişirin. Bu işleme mühürleme diyoruz. Et aniden kızgın tavaya temas ettiğinde dış yüzeyi birden pişiyor ve suyu içinde hapsoluyor.Lezzetli ızgaraların sırrı :D

Yapanlara afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...