Gülşah'ın Aynası

21 Ocak 2017 Cumartesi

COLESLAW


Harika bir lahana salatası. Hani şu meşhur tavuk kızartması zincirinde küçücük kutuda verilip hiç doyulmayan lezzet :D

Aslında çok basit yapılışı...

Fotoğrafta solda coleslaw, sağda yoğurtlu kereviz salatası görülüyor. Kereviz salatası tarifim işte şurada





Malzemeler:


4 yumruk büyüklüğünde lahana (nasıl tarif edeyim bilemedim.)

2 orta boy havuç

1 orta boy soğan

2 çorba kaşığı sirke

3 çorba kaşığı mayonez

4-5 çorba kaşığı süzme yoğurt ya da kıvamlı yoğurt

1 çorba kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı hardal (seviyorsanız)

Tuz, karabiber


Tarif:


Kocaman lahanalardan bahsetmiyorum tabi, orta boy bir lahananın yarısı 6-7 porsiyon salata için yeterli oluyor. Doğrandıkça hacmi artıyor. Bu yüzden eğer 2 kişilik bir salata yapmayı düşünüyorsanız lahana miktarını 2 yumruk büyüklüğünü geçmeyecek şekilde ayarlayın. Ya da belki de kişi başı 1 yumruk büyülüğünde lahana parçası yeterli olacak diye düşünebilirsiniz. Lahananın yumuşak yapraklarını da tercih edebilirsiniz. Mesela sarmalık kullanılmış bir lahananın göbeğe yakın yaprakları kaldıysa bu yaprakları kullanmanız salatanızı oldukça lezzetli yapacaktır.

Lahanayı ince ince doğrayın, soğanı piyazlık doğrayın ve lahanaların üstüne ekleyin, havuçları  çok ince olmayacak şekilde rendeleyin.Tüm sebzeler yaklaşık aynı kalınlıkta doğranmış olsun.

Sebzelerin üstüne tuz, biber, şeker, sirke, yoğurt ve mayonezi ekleyip karıştırın. Mümkünse kapağı olan bir kapta 1 gece dinlendirin, ya da ağzını strech film ile sararak buzdolabına kaldırın.

Et yemeklerinin yanına serinletici bir salata, günlerde bile rahatlıkla servis edilebilir bir alternatif. 

Yapanlara afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...