Gülşah'ın Aynası

25 Ocak 2016 Pazartesi

TERBİYELİ PAZI SARMA


gulsahinaynasi.blogspot.com

Terbiyeli pazı sarması, Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan lezzetlerden. Malzemesi etli yaprak sarma malzemesinden yaprak yerine pazı kullanımıyla ayrılıyor. Bir de terbiye için kullandığımız malzeme eklenecek. Yaprak sarması yerine taze taze yemyeşil pazıların pazarlarda bulunduğu şu günlerde geleneksel Türk mutfağın bu lezzetini de denmek isterseniz buyurun tarife... Ekşili bir etli sarma tarifi burada...



Malzemeler: (4 porsiyon için)


2 bağ pazı

250 gr kıyma

1 orta boy soğan

1 küçük çay bardağı pirinç

1 çorba kaşığı salça

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı sumak (seviyorsanız)

8-10 dal maydanoz

3 çorba kaşığı yoğurt

1 yumurta sarısı

1/2 limon suyu

Zeytinyağı, su

Tarif:


Pazıları yıkadıktan sonra sıcak suya batırıp 1-2 dakika içinde çıkartarak yaprakların yumuşamalarını sağlayın.


Yumuşayan pazı yapraklarının ortasındaki kalın damarlı yeri çıkartın ve sarmaları pişireceğiniz tencerenin dibine yerleştirin.

Bir kabın içinde, ince doğranmış soğan, kıyma, yıkanmış pirinç, salça, tuz, karabiber, sumak ve yıkanıp ince doğranmış maydanozu karıştırarak sarmanın harcını hazırlayın. Pazıların içine harcı yerleştirerek sarmalarınızı kapatın.Pazıların orta damarlarının döşendiği tencerenin üstüne sarmalarınızı dizin. Sarmaların üstüne 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1/2 su bardağı su ekleyin, orta ateşte pişirin.


Pazılar piştiğinde, bir kasenin içinde 3-4 çora kaşığı yoğurt, 1 yumurta sarısı ve yarım limon suyunu çırparak elde ettiğiniz terbiyeyi pazıların üstüne ilave edin. 5 dakika daha terbiye ile şekilde pişirin.

Yapanlara afiyet olsun!





Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...