Gülşah'ın Aynası

10 Mayıs 2017 Çarşamba

TURNA YEMİŞLİ (CRANBERRY) FINDIKLI BISCOTTI


Ne zamandır biscotti yapmıyordum. Biscotti çifte fırınlanmış bir italyan kurabiyesi. Zahmetli gibi görünüyor ama uzun süre dayanıyor olması, lezzeti, çay kahve yanına yakışması ile biscotti bence harika bir seçim. Bu sefer içinde yaban mersini ve fındık kullandım. Bu tarifin bir diğer güzel yanı ise diğer tariflerimde olduğu gibi içinde tereyağı bulunmaması, kalorisi oldukça düşük yani :D


Malzemeler:


1,5 su bardağı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 büyük yumurta (ya da 2 küçük yumurta)

1/2 su bardağı şeker

1 tutam tuz

1/2 su bardağı fındık

1 avuç dolusu turna yemişi (dried cranberry)

1 limon kabuğunun rendesi


Tarif:


Bir karıştırma kabının içinde un, kabartma tozu ve limon kabuğunu karıştırın.

Başka bir karıştırma kabının içinde yumurta, tuz ve şekeri, açık renk bir krema haline gelinceye kadar mikserle çırpın.

Unun üzerine yumurta karışımını ekleyip karıştırın, sırayla yaban mersini ve irice kırılmış fındıkları da ekleyin.  Hazırladığınız hamur oldukça yapışkan bir kıvamda olacak.

Biscotti hamuruna şekil vereceğiniz zemini unlayın ve elinizi de unlayarak 20 cm x 5cm büyüklükte iki silindirik hamur parçası oluşturun. Yüksekliği yaklaşık 2 cm kadar olmalı.

Bu şekilde hazırladığınız biscotti hamurunu fırının alt rafında 160 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Hafif rengi pembeleştiğinde fırını kapatın ve hamurları soğuması için serin bir yerde bırakın.

Birinci pişirme işlemi tamamlanmış ve soğumuş biscotti hamurunu yaklaşık 0,5 cm kalınlıkta dilimleyin ve yan yatık şekilde 150 derece fırında 5 dakika bir yüzünü 5 dakika diğer yüzünü fırınlayarak altın rengi oluncaya kadar kızartın. 

Soğuyan biscottilerininz kapalı kapaklı bir cam kavanozun içinde birkaç hafta saklayabilirsiniz.

Yapanlara afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...