Gülşah'ın Aynası

27 Kasım 2015 Cuma

FIRINDA KIZARMIŞ BAHARATLI KARNABAHAR

fırında kızarmış baharatlı karnıbahar

Daha önceden fırında patates tarifimi vermiştim. Görmeyenler için tavuk but tarifimin içinde, şuraya bırakayım. Aynı yöntem karnabaharda da süper sonuç veriyor. Bir paylaşayım istedim. Belki de sizin çocuklarınız da bu az zahmetli, bol vitaminli, besleyici karnabahara bayılırlar :D



Malzemeler:


1 kilo yıkanmış çiçeklerine ayrılmış karnabahar

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı toz zerdeçal

1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber

Sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz, sevmediklerinizi çıkartabilirsiniz. Ama zerdeçal harika bir baharattır, onu özellikle öneririm. Kanserle savaşan bir baharat olduğuna dair bir çok araştırma var. Yılda 1 gr tüketmeniz bir çok çeşit kanser türü içi önleyici. Bu tarifte 2 gr.dan fazla toz zerdeçal var :D

Tarif:


Güzelce yıkanmış ve çiçeklerine ayrılmış 1 kilo kadar karnabaharı bir karıştırma kabının içine alın. Üstüne 4 çorba kaşığı zeytinyağı ve baharatları ekleyin. Kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisiyle 200 derece de karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Eğer yanına aynı yöntemle hazırladığınız patatesleri de ekleyecekseniz, ikisi aynı sürede pişiyorlar, yan yana pişirebilirsiniz.


Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...