Gülşah'ın Aynası

22 Mart 2017 Çarşamba

LİMON TOPLARI

gulsahinaynasi.blogspot.com

Yemek.com'un hindistan cevizli kar topları isimli bu harika tarifini akşam işten eve dönerken instagramda gördüm. (Instagramda @gulsahinaynasi adı ile varım biliyorsunuz değil mi?) Evde sadece labne peyniri yoktu, ama zaten alışveriş yapmayı düşünüyordum... Şöyle diyeyim ; tarifi görmem ile ilk lokmayı ağzıma atmam 1 saat içinde oldu. Çok pratik, karıştır, şekil ver, dolaba at soğut. Çocuklar için harika bir atıştırmalık, düşünsenize yarısı peynir olan bir tarifiniz var, içinde rafine şeker yok ve yüksek ısılara çıkarılmaması gereken bal, bu tarifte pişirilmiyor, soğutuluyor :D

Sadece 4 malzemeden oluşan liste ile 25 adet küçük ceviz boyunda limon topu yapabilirsiniz. Limon topu diyorum çünkü içine konan 1 limonun kabuğu tat ve koku olarak baskın, ama tadı ekşi değil :D sütlü, limon ve hindistan cevizi aromalı bir krema gibi...



Malzemeler:


200 gr labne peyniri (1 küçük paket)

2 çorba kaşığı bal

1 su bardağı hindistan cevizi rendesi (Ben 1,5 aida çay bardağı kullandım)

1 limonun kabuğunun rendesi

Tarif:

Karıştırma kabının içinde bütün malzemeyi karıştırın :D 

Elinizde ceviz büyüklüğünde yuvarlayın, buzdolabında birkaç saat dinlendirin. 

Kısa sürede tüketin. Yemediğiniz kısmını kapalı bir kabın içinde buzdolabında bekletin.

Afiyet şifa olsun :D






Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...