Gülşah'ın Aynası

28 Kasım 2015 Cumartesi

DR.ÜMİT AKTAŞ'IN TARİFİYLE BROKOLİ SALATASI

dr.ümit aktaş'ın tarifiyle brokoli salatası


Eskiden brokoli mi biliyorduk, bilmiyorduk tabi, ben çocukken haberimiz yoktu :D Sonra sonra öğrendik ne kadar faydalı bir sebze olduğunu, başladık haşlaya haşlaya salatlarını yapmaya. Ne yalan söyleyeyim ben buharda pişiriyordum, haşlamaktan yeğmiş, ama en şifalı tüketim yolu da çiğ tüketmekmiş, bir kaç önemli detay daha var...



Malzemeler: (1 Kişi için)


Yumruğunuz büyüklüğünde sapları ayıklanmış brokoli çiçeği

1 limonun kabuk rendesi ve suyu

1 diş dövülmüş sarımsak (Sarımsak da dövülünce en şifalı halini alıyor, mini rende, sarımsak ezici yada bıçakla doğramayla değil)

1 çay kaşığı öğütülmüş kaya tuzu

(Yukarıda saydığım malzemeyi kişi sayısına göre arttırın. Fotoğraftaki malzemeler 2 kişilik salata için kullanılmıştır.)

Tarif:


Herkes kendi yumruğu büyüklüğünde brokoli kullanarak, brokoli mevsiminde her gün bu salatayı tüketebilir. Brokoli antioksidan özelliği en yüksek maddelerden biridir, kansere karşı hem koruyucu hem de tedavi edici olarak kullanılır. Ancak, kanser hastaları için salata şeklinde değil, doktor kontrolünde ekstrelerinin kullanılması gerekmektedir.


Eğer brokolinin faydalarını biliyor ve tüketmek istiyorsanız bu şekilde hazırlanmış salatası, brokoliyi tüketmek için en lezzetli ve sağlıklı formül.



Mutfak robotunun içine çiçeklerine ayrılmış brokoliyi, 1 limonun rendelenerek ayrılmış kabuğunu ve suyunu, bir diş dövülmüş sarımsağı ve bir tutam kaya tuzunu ekleyip robotu çalıştırın. İncecik kıyılmış brokoli salatasının üstünü kapatıp 20-30 dakika kadar bekletin. Bu sürede parçalanarak ortaya çıkan etken maddenin miktarı daha da artacak. Yağ yok :D!


Sonra afiyetle tüketin. Biz ikindi saatlerinde aç karına tüketiyoruz, üstüne de bir kaç saat başka birşey yemiyoruz.

Şifa niyetine, Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...