Gülşah'ın Aynası

19 Eylül 2016 Pazartesi

PALAMUT BUĞULAMA

gulsahinaynasi.blogspot.com

Benim bir tanıdığım var kızartma yapıca hemen ardından banyoya girer :D "Üstüm başım koktu !" - adını ifşa etmiyorum :D - hele de kızartılan balıksa off. Una bulayıp palamut kızartmayı çok seviyoruz değil mi? Ama üst baş kokmasın, kızartma yağına yememiz gereken vitaminler kaçmasın, sağlıklı yaşayalım diye balık yemeye karar vermişken kızartma yapmayalım, transyağ oluşmasın... Bir dolu soru işareti kafalarda... İtiraf edelim lezzeti bizi kızartması kadar cezbetmiyor ama çok sağlıklı! Palamut buğulama...



Malzemeler: (3-4 kişilik)


3 adet palamut 

2 orta boy mor soğan

1 büyük boy domates

5-6 yaprak defne yaprağı

Tuz, çekilmiş karabiber, zeytinyağı

Tarif:


Ben bir kare borcam kullandım. Domates ve balığın suyuyla pişirme esnasında tepsiye yapışma olmadı. 

Önce borcamın içine enine dilimlediğim soğanları koydum ve az miktarda tuzla ovup yumuşattım. Üstüne kocaman bir ayaş domatesini ince dilimleyip dizdim, domateslerin üstüne defne yapraklarını serpiştirdim.

Zaten sağolsun balıkçılarımız ayıklayıp dilimleyip veriyor, dilim palamutları bol su ile yıkayıp tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanladım.

Domateslerin üstünü palamutla kapladım. Piştikçe suyunu salıp küçüldü, azıcık kızarmasını da bekledim. 30-40 dakikada hazırdı.

Hızlı çalışan anne akşam yemeği.

Yapanlara afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...