Gülşah'ın Aynası

16 Ekim 2016 Pazar

KOLAY ERZİNCAN ÇORBA

gulsahinaynasi.blogspot.com

En son öğrendiğim muhteşem lezzet! Esasen Erzincan Çorba köfte yoğurularak yapılıyormuş, ancak benim yediğim yerde kımayla yapıldığından ben bu çorbaya Kolay Erzincan Çorba dedim. Çalışan anne pratikliğinde ve fakat yavrularım yedi diye de insanı mutlu edecek besleyicilikte... İki gece üst üste yaptığım her seferinde de çorba tenceresinin dibini bulduğumuz bu çorbayı denemenizi şiddetle öneririm :D



Malzemeler: (5 porsiyon için)


150 gr kıyma

1 su bardağı erişte makarna

1 su bardağı haşlanmış nohut

500 gr yoğurt

1 tepeleme çorba kaşığı un

4-5 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

1 tepeleme çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı kırmızı pul biber


Tarif:


Önceden kıymayı kavurun ve hazır edin. Ben ortalama bir ölçü olarak 150 gr kıyma dedim ama siz sevdiğiniz miktarda 1 tencere çorba için ölçüyü arttırabilirsiniz ya da azaltabilirsiniz.

Boş çorba tenceresine önce zeytinyağını alın ve içine erişte makarnanın yarısını koyun ve karıştırarak kavurun. Erişte makarnaların rengi pembeleştiğinde geriye kalan kısmı ekleyin. Üstüne 500 ml su ilave edin. Suyu ilave ederken dikkat edin, tencerenin kapağını yağın sıçramasını engelleyecek şekilde aralık tutun.Böylece çorba tenceresinin içinde yüzen iki renkli erişteleriniz oldu.

Suyu ilave ettikten sonra haşlanmış nohutları ve kavrulmuş kıymayı ekleyin. Haşlanmış nohutları derin dondurucudan çıkartmak tarife pratiklik katıyor... İşte şurada da (http://ugur.com.tr/urun/ued-6261-dtk-nfi-a) A++ sınıf harika bir derin dondurucu var :D Uğur'un her aileye uygun çeşitli hacimdeki derin dondurucularına bir bakın isterseniz. Tencere kaynadıktan sonra ayrı bir kasede çırpmış olduğunuz 500 gr yoğurt ve unu tencereye karıştırarak ilave edin. Sonra çorbayı zevkinize göre tuz ve karabiber ile tatlandırın.Çorba tekrar kaynadığında ocağın altını kapatın. 

Sos tavasında tereyağını eritin ve üstüne 1 çay kaşığı pul biberi ilave ederek kavurun. Biberli tereyağı ile çorbayı servis edin.

Yapanlara afiyet olsun. Nefis lezzetli bu çorbayı mutlaka deneyin.


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...