Gülşah'ın Aynası

11 Aralık 2016 Pazar

PAZI KAVURMA

gulsahinaynasi.blogspot.com

Çocuklarımıza yedirebileceğimiz, hazırlaması, temizlemesi, pişirmesi kolay hem de ıspanaktan bile faydalı, ekonomik, lifli, koyu yeşil yapraklı pazıyı tencere yemeği olarak pişirebilirsiniz. Hem de kış aylarında yapılabilecek zeytinyağlı sebze yemeklerine güzel bir alternatif eklemiş olursunuz.

Aslında dediğim gibi teferruatlı zor bir tarif değil, ama kış aylarında sürekli aynı yemekleri yapan annelere bir alternatif oluşturması gayesiyle pazı kavurması tarifimi yayınlıyorum. Umarım çocuklarınız iştahla yer <3

Terbiyeli pazı sarması tarifim de işte burada :D



Malzemeler : (4 kişilik)


3 bağ pazı (Her bağda yaklaşık 9-10 yaprak oluyor)

2 adet küçük havuç

1 orta boy soğan 

4-5 çorba kaşığı zeytinyağı

1/2 çay bardağı pirinç

Tuz, karabiber

1 bardak su


Tarif:


Soğanları zeytinyağı ile kavurmaya başlayın, içine rendelediğiniz havuçları da ekleyin. Soğanlar ve havuçlar yumuşadığında yıkayıp ince doğradığınız pazıları ekleyin. (Pazıları yıkarken 5 dk sirkeli su içinde bekletmeyi unutmayın) Pazıları karıştırıp hafif dirilikleri kaybolduğunda üstüne yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri, yemeğin tuzunu karabiberini ve 1 su bardağı kadar suyu ekleyin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. 

Yapanlara afiyet şifa olsun!





Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...