Gülşah'ın Aynası

19 Aralık 2017 Salı

KATLI PASTA



Çocukların doğum gününde de, eşimin doğum gününde de aynı tarifi denedim birini drajelerle, birini meyvelerle süsledim ikisi de süper oldu. Bu tarifi yazmak ondan şart oldu :D




Malzemeler:

Keki için:

6 yumurta

1/2 çay bardağı sıcak su

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

1 su bardağı nişasta

1 paket kabartma tozu

Pandispanya'nın orjinal tarifi masmavimutfakta hesabına aittir.

Kreması için:


500 ml süt

2 yumurta

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı nişasta

4-5 çorba kaşığı şeker

1 paket vanilya

Ara katman için 5-6 adet yerli muz

Üstünü kaplamak için 2 paket kremşanti+400 ml soğuk süt (çırparak hazırlanacak)

Üstü için dilediğiniz pasta süsleri...

Tarif:

Oda sıcaklığında 6 yumurtayı 1/2 çay bardağı sıcak su ile rengi açılınca kadar çırpın, 1 su bardağı şekeri yavaş yavaş ekleyerek mikserle çırpmaya devam edin. Krema kıvamını alınca mikseri bırakın, 1 su bardağı un, 1 su bardağı nişasta ve 1 paket kabartma tozunu eleyerek bir başka kapta hazır hale getirin. Bu karışımı yumurtanın üstüne spatula ile yavaş yavaş karıştırarak yedirin.

Hazırlanan hamur tek başına 26 cm lik kelepçeli kalıp için fazla. Ben melon şapka şekilli pasta için hamuru 26 ve 20 cm'lik iki kelepçeli kalıba paylaştırıyorum. Ve 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dk pişiriyorum.

  • Dolgu kreması için bir tencerede 500 ml süt 2 yumurta, 4 çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilyayı tencereye alın ve muhallebi kıvamını alıncaya kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Soğuyan kekleri ortadan ikiye bölün, Tabana büyük kekin yarısını koyup üstüne krema sürün, 1 sıra dilimlenmiş muz yerleştirin, üstünü büyük kekin diğer yarısı ile kapayın. Büyük kek ile küçük kekin alt yarısını sadece krema sürerek birleştirin, bu kata meyve yerleştirirseniz, pastanın üst kısmı kayabilir. Küçük kekin üstüne krema sürün tekrar bir sıra muz yerleştirin, küçük kekin üstünü yerleştirin. Bu sırada yaklaşık 5-6 adet yerli muz kullanıyorum.
  • Bütün pastanın üstünü 400 ml süt ile hazırlanmış 2 paket krem şanti ile kaplayın.
  • Meyvelerle süsleyin.
  • Meyvelerin kararmaması ve iştah açıcı parlaklıkta görünmesi için hazır pasta jölesini hafif sulandırarak silikon fırça ile meyvelerin üstüne sürün.
  • Afiyet olsun 😊 

Not: Çocukların pastasının üstündeki nemolar ve diğer model oyuncaklar kinder sürpriz yumurta içeriğidir. Siz de özellikle çocuk pastalarını süslemek için kinder sürpriz yumurta oyuncaklarını kullanabilirsiniz.

Drajeler krem şanti üzerine renk bıraktığı için kullanılacaksa son dakika eklenmesi tavsiye olunur.






Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...