Gülşah'ın Aynası

27 Kasım 2015 Cuma

KARAMELİZE SOĞANLI KÖFTE




Yok böyle lezzet, ön yargılarınızı yıkın, anne köftesini bir kenara bırakın. Şaka şaka, anne köftesi de çok lazım bir tarif. Ama bu köfte gerçekten çok lezzetli...

Glutensiz diyete geçince içine ekmek, galeta unu girmeyecek köfte tarifi de elzem olmuştu, ne yalan söyleyeyim, benim aklıma ilk inegöl köfte gelmişti. Ama inegöl köfte yapanlar bilir biraz zahmetli, daha doğrusu beklemeli. Buzluktan çıkart, kıymayı yoğur, olsun ! kadar basit değil, bir gün bekletmek gerekiyor kıymayı.

Bu köfteyi yapmak çok hızlı, ancak kıyma dışında içine çok fazla malzeme girmediği için, aynı miktarda kıyma ile elde edebileceğiniz köfte miktarı anne köftesine kıyasla biraz daha az. Ama lezzeti şahane... Değer mi? Bence değer...


Malzemeler: (8 orta boy köfte için)


300 gr kıyma

1 orta boy soğan

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Tarif:


Ortaboy bir soğanı ince ince yemeklik doğrayın. Tercihen köfteyi pişireceğiniz tavanın içinde 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ile önce harlı ateşte, soğanlar renk değiştirmeye başlayınca kısık ateşte, gerçekten pembeleşinceye kadar kavurun. Bu şekilde içindeki şeker açığa çıkacak ve soğan karamelize olacak. Soğanların eşit boyda olması önemli, yoksa çok ince doğradığınız soğanlar diğerleri pembeleşirken yanabiliyorlar. Eğer böyle bir durum oluşursa yanan parçaları tavanın içinden toplarsınız artık :D


Daha sonra karıştırma kabınızın içine aldığımız soğan ve baharatları kıyma ile birlikte yoğurun. 


Çok az zeytinyağı ile tavada arkalı önlü kızartın.

Afiyet olsun!







Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...