Gülşah'ın Aynası

2 Mart 2016 Çarşamba

TAHİNLİ KITIR KURABİYELER


gulsahinaynasi.blogspot.com

Tahinli kurabiye sevmeyen olabilir mi acaba? Tamam ben kurabiyelere bayılıyorum ama tahinli cevizli bir kurabiyeye de kim kolay kolay hayır diyebilir? Hele de üstü pudra şekeri ve tarçınla kaplanmış cevizli tahinli bir kurabiyeye :D



Malzemeler:


200 gr tereyağı

1 küçük su bardağı tahin 

1 küçük su bardağı şeker (Az şekerli sevenler 1 parmak kadar daha eksik kullanabilir)

1 yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 küçük su bardağı un

1 küçük su bardağı iri kıyılmış ceviz

Üstünü bulamak için az miktarda pudra şekeri ve tarçın.

(240 ml=1cup=1 küçük su bardağı)

Tarif:



Oda sıcaklığında neredeyse 1 su bardağı hacmindeki tereyağını 1 su bardağı şeker ile karıştırın, elinizle yoğurabilir ya da bir kaşıkla karıştırabilirsiniz. İyice birbirine karıştığında 1 su bardağı tahini ekleyip karıştırın. Sonra da 1 yumurtayı ekleyin ve karışıma yedirin.


Koyu krema kıvamındaki karışım hazır olduğunda üstüne un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. 3 su bardağı un benim için yeterli oldu.Hatta daha fazla un alamazdı. Elde ettiğiniz kurabiye hamuru yağlı bir un helvası kıvamında olmalı. Elinizle sıkarak ancak şekil verilebilecek türden.

Ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamur parçalarını avucunuzun ortasında sıkarak birleştirin ve hazırladığınız kurabiyeleri tarçın ve pudra şekeri karışımına bulayın.


Aralıklı dizin.180 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar (altı kızarıncaya kadar) pişirin. Un kurabiyesi gibi ağızda dağılan, o sırada mis gibi tahin kokusu ve tadı veren, çok lezzetli, enerji bombası kurabiyelere hazır olun.

Yapanlar afiyet olsun!







Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...