Gülşah'ın Aynası

10 Mart 2016 Perşembe

DAMLA ÇİKOLATALI PORTAKALLI KEK

gulsahinaynasi.blogspot.com

Çok hızlı, çok güzel, çok sevilen bir ikilinin keki. Çikolata portakal. Portakal parçacıklı bitter çikolata sevenler? Her zaman olduğu gibi bu kekin dokusu da çok güzel :D sünger gibi...



Malzemeler:


2 yumurta

1 cup şeker (240 ml)

1/2 cup cevizyağı (Zeytinyağı, ayçiçek yağı...)

1/2 cup süt (120 ml)

2 cup un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 tutam tuz

1 portakal kabuğu rendesi

1 çay bardağı damla çikolata

Tarif:

Her harika kek tarifinde söylendiği gibi, malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Yumurtaları akı-sarısı beraber şeker ile krema görünümü alıncaya kadar mikserle çırpın. İçine bir tutam tuz, yağ ve sütü ekleyin. Balon tel yardımıyla iyice karıştırın. Üstüne un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin. Dışarıdan içe bir spatula yardımıyla toz malzemeyi, sıvı malzemeye yedirin. Kekin temel hamuru hazır şimdi içine rendelenmiş bir portakal kabuğu ile bir çay bardağı damla çikolatayı ekleyip karıştırın.

Yağlanmış ve üstüne un serpilmiş kalıba aldığınız kek hamurunu önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kürdan testi temiz çıkıncaya kadar pişirin.

Yapanlar afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...